MAKUUPUSSIT TALVI- JA KESÄKÄYTTÖÖN - ilmainen toimitus yli 50 euron tilauksessa

1
1
3
2
5
1

Taulukkona  Listana 

11 Nimike(ttä)

Makuupussi

Ennen kuin tilaat umpimähkään makuupussin, kannattaa tästä tarkistaa muutama seikka. Emme suinkaan tahdo, että hikoilet kuin pieni sika tahi vastaavasti olla kananlihalla koko kylmän yön. Ensisijaisesti kannattaa katsoa seuraavia asioita:

- Koko
- Materiaali
- Pakkaskesto

 

Makuupussin koko

 

Sinun ei kannata hankkia liian isokokoista makuupussia. Siinä on se ongelma, että kehosi toimii makuupussin sisätilan lämmittäjänä. Jos makuupussiin jää ihan liikaa tällaista tyhjää tilaa, kehosi ei saa millään lämmitettyä koko tilaa ja silloin tulee helpommin kylmä.

 

Materiaali

 

Lähtökohtaisesti makuupussit ovat tehtyjä joko untuvasta tai keinotekoisesta kuidusta. Untuva on paljon parempi materiaalina, jos puhutaan eristämisestä. Sen sijaan untuva ei siedä juurikaan kosteutta, ja sen tapahtuessa makuupussin lämpöylläpito laskee. Keinotekuinen kuitu sen sijaan sietää paremmin kosteita olosuhteita.

 

Pakkaskesto

 

Makuupusseissa on erilaisia lämpötilakestoja, joista aloittelevalle retkeilijälle suosittelemme lähtemään mukavista kesämalleista. Vähän kokeneempi retkeilijä kykenee myös jo ottamaan kolmelle vuodenajalle suunnitellun makuupussin. Kaikista pahin hc-retkeilijä nauttii sen sijaan jo neljän vuodenajan makuupussista (sinne -28 asteeseen saakka).

 

Värivalinnat

 

Nämä ovat makuasioita. Makuupusseissa pääasiallisesti väreinä ovat joko oliivinvihreä (sellainen armeijanvärinen siis) tai oranssi. Oranssi on aina siitä hyvä väri, että se herättää huomiota. Muita makuupussivärejä meillä ovat viininpunainen, kirkas vihreä ja sähkönsininen.

Pieni hetki